Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt, als ze alleen zijn of als ze in een groep zijn. Waarom doen mensen wat ze doen? Wat zijn hun drijfveren? Vooral daar waar samengewerkt moet worden, kan het zorgen voor dat de beste resultaten worden gehaald. Of de slechtste.
In mijn eigen carrière heb ik beiden mee mogen maken. Situaties die het beste uit mij haalden, waardoor ik werkgeluk kon ervaren, kon presteren en een positieve bijdrage kon leveren aan de doelstellingen van de organisatie. Maar ook situaties waarin dat niet ging en dat is voor zowel werkgever als werknemer niet altijd leuk.
Ik heb heel lang als maatschappelijk werker gewerkt. Eerst bij het algemeen maatschappelijk werk en later bij Veilig Thuis. Ik heb hier heel veel geleerd over het begeleiden van mensen en groepen bij het behalen van hun doelen en het omgaan met problemen uiteraard. Maar ik heb ook veel geleerd over de cultuur in een organisatie en hoe die kan bijdragen aan het behalen van de doelen van een organisatie. Maar ook hoe die het behalen ervan kan stagneren. De managementopleidingen die ik heb gevolgd en mijn werk als teamgids leerden mij over wat belangrijk is binnen een team, de onder- en bovenstromen en hoe ik teams het beste kan begeleiden bij het behalen van de beste resultaten.
Dat er in iedere organisatie wel wat speelt, klopt. Er zijn altijd wel dingen die minder goed verlopen of beter zouden kunnen. Maar zodra die dalen het goed presteren in de weg gaan zitten, wordt het tijd om ze aan te pakken.
Mijn ervaring is dat er bij het maken van een cultuuromslag of bij teambuilding al vaak gedacht en gewerkt wordt vanuit twee hardnekkige misvattingen. Ten eerste dat zoiets jaren begeleidt moet worden. En ten tweede dat het dan vooral moet gaan over het oplossen van wat we niet meer willen. Hoewel het soms nodig is om langer interventies te uit te zetten op de verandering van cultuur en het daarbij soms ook nodig is om stil te staan bij wat niet wenselijk is, is dit niet altijd de oplossing. Een korte interventie om weer focus aan te brengen. Een interventie gericht op wat wel wenselijk is. Inzetten op de krachten en talenten in een organisatie of team. De situatie accepteren voor wat hij nu is en doelen stellen voor de toekomst. Het kan allemaal even zo effectief zijn.
Omdat ik mijn kennis en ervaring in management en begeleiding wilde gaan combineren, ben ik Enjoy Vitaal begonnen. Vanuit de gedachte dat prestatiegerichtheid, perfectionisme, gedrevenheid en ambitieus zijn krachtige kwaliteiten zijn. Mits ze je helpen je doelen te bereiken en je plezier behoud in wat je doet. Om mijn eigen doel te bereiken ben ik vitaliteitscoach geworden en daarna ben ik sportpsychologie gaan studeren. De uitgangspunten van de sportpsychologie zijn goed toepasbaar binnen organisaties en teams, omdat ze ingaan op focus, presteren en synergie in teams.
In mijn begeleiding werk ik met evidence based methodieken, zoals ACT, mindfulness en oplossingsgericht leidinggeven.
Of een adviesgesprek, neem dan hier contact op
Switch to solar energy with an experienced installer who will take you step by step. All our solar panels come with a 25 year warranty.